Familien Dolleris

(Dansk)
Stamtavle
Kristen Kr. Ingvorsen er forfatter til ”Stamtavle over familierne Dolleris (den danske linie) og Hinding” . Første del udkom i Roskilde 20 december 1957. Anden del udkom året efter i december 1958 og har samme titel, II del.
Min morfar
Axel Jensen Dolleris
Branddirektør
*14 sep 1858  +1 okt 1938

Min mor Estrid Høeg Herlevsen var født Dolleris, født 25 september 1903, død 2 september 1981. Der var i alt seks søskende: Harald, Ellen, Helga, Estrid, Anna (Nulle) og Axel. Jeg skriver dette for at I, i familien, ved hvem jeg er.

Jeg selv har naturligtvis fulgt op stamtavlen for efterkommere til Estrid, men min interesse for slægtsforskning vågnede først så sent, at den gamle generation var borte.
Heldigvis er moster Nulles søn Axel
Dolleris (den yngre) meget interesseret i slægtsforskning og har gjort et meget stort arbejde for at forbedre og komplettere Kristen Ingvorsens arbejde.
Om min mors ældste bror Harald er der skrevet en hel del. Det var ham der førde forsikringsselskabet i Thisted videre. Om min mors andre søskende Helga, Ellen og Axel skal jeg, med min søster Jettes hjælp, snart skrive så meget vi kan om dem. Jeg har også Helga, Ellen og Axels fotoalbum, som jeg forsigtigt forsøger at reparere og komplettere med tekst. Det er et meget stort arbejde, for jeg skriver ikke i albumene. Først scanner jeg ind dem og derefter sætter jeg tekst på.
Det er et hestearbejde, men det giver også meget. Det værste er tiden. Jeg er i gang med det første og der er 14 album. Alvoret bag om dette er at min generation er den sidste som kan nå tilbage til fotografiens barndom. Vi må se om vi når det.


Min slægtsforskning har jeg i dataprogrammet Win-Family som jeg syntes meget om, bl a fordi det er så let at arbejde med, fordi det kan hvad jeg behøver (og meget mere) og ikke mindst fordi alle billeder ligger i en separat database. Jeg har 476 personer i 186 familier i programmet. Det er foruden slægterne Dolleris og Høeg, slægten Herlevsen fra min fars side og slægterne fra min kones familie.


Selvom man med Win-Family har mulighed at lægge ud det på Internet, så kommer jeg aldrig at gøre det. Det er kun for familien.
Om du er interesseret i at, som jeg, forsøge følge op Dollerisernes stamtavle, så skriv til mig.
Alle oplysninger om rettelser og om efterfølgere til Dolleriserne, er jeg taknemmelig for!
Det skulle glæde mig meget at høre fra dig!

Skrev Steen på dansk (håber jeg), november 2003.