Hjälp
knhomes.gif (1576 bytes)
Allt detta är endast för nybörjare, som jag själv:
Klicka på skyltarna för att komma till de olika avsnitten: Öresundsregionen, Mina intressen, Vem är jag? etc
Med knapparna och ibland med flaggorna kan man också manövrera.
På "WEBMAP" finns alla sidor så man lätt får översikt och kan manövrera.
Alternativet till detta manövreringssättet är så kallade "frames", där man har med alla menyer på alla sidor i en marginal. Men jag vill kunna disponera hela sidan. Jag kanske gör en "frameversion" senare, för de som föredrar detta.
Sidorna ses bäst med Microsofts Internet Explorer, upplösning 1024 x 768. Med 800 x 600, måste man "scrolla". Jag har dock försökt att undvika horisontell scrollning i denna upplösning, men lyckades inte helt. Ändra textstorlek? Välj "Visa" i MS Explorer browser längst upp i menyvalet och sedan "Textstorlek". Detta kan vara nödvändigt om du har en bärbar PC eller om texten är för stor eller för liten.
Länkar (engelska links eller hyperlinks) är normalt markerade med blått och understrukna. De ändrar färg, när man en gång har använt dom. Vilken färg avgörs av den som gör sidan. På min "Aktuellt"-sida t ex, vill jag att "Vad är nytt?" skall vara röd både före och efter användandet. Bookmarks markeras med streckad understrykning. Trycker man på det, flyttar markören ned till det ställe där man har markerat. Länkar används dels inom de egna sidorna, dels till omvärlden.
Vill du kopiera någon bild, animation eller symbol, så markerar du symbolen med musen, trycker ned musens högerknapp och väljer "Spara som bild". En dialogruta kommer fram, bläddra fram till den mapp (bibliotek) du vill lägga den i och spara den där.
Varför hittar man inte dessa sidor med sökverktyg som t ex Alta Vista? Jag har inte registrerat mig där. Kanske gör jag det senare, men först måste jag ha det hela lite bättre färdigt och under kontroll.
Varför tar det så lång tid att ladda in vissa sidor? Dels beror det på hur mycket trafik det är på nätet och på servern som har sidan, dels på hur "tung" sidan är. Stora bilder med hög upplösning tar längst tid. Bästa tid att surfa är tidigt på morgonen. 3 kB kan man ladda per sekund, i bästa fall.
OBS! Nästan alla hjälpsidor lider av samma problem: Det där står, vet man redan, det man söker efter, står där inte. Hjälp mig att få denna "Hjälpsida" att fungera genom att skicka ett mail med din fråga, så kompletterar jag sidan med det. Alla frågor kommer in. Din anonymitet garanteras!
knhomes.gif (1576 bytes)