PC aktuellt
Om egen hemsida - har du en egen sida, så hoppa över detta!
I december 1996 fick jag från en PC-tidning en gratis betaversion av MS FrontPage. Den fungerade mycket bra, men erbjudandet slutade 1 februari. Jag köpte därefter en egen (pris ca 1200:-SEK) och började gå igenom "tutorial". Det var tungt och tråkigt och enligt min mening helt fel upplagt. Som bekant består MS FrontPage av en "Explorer" och en "Editor". Utbildningskursen (tutorial) ville att man skulle hålla på med övningar i "Explorer", jag vet inte varför. Det var först när min danska kompis Kim sa: "Vad gör du i "Exploren"? Börja i "Editorn", upprätta en tabell, och du är i gång." - Tack för det! Sedan har jag inte haft någon användning av "Exploreren" utan när jag startar programmet. - Det var roligt att göra hemsidorna, sedan får jag se hur det utvecklar sig.
Om du börjar med hemsidor och undrar något, så hjälper jag gärna till. FTP-programmet, t ex berättade alla om hur invecklad det var. Det var lite krångligt, p g a att Tele2 som vanligt inte kunna lägga med en skärmdump som visar hur man skulle fylla i inloggningsformuläret och som vanligt använder en helt annan terminologi än den man sedan möter i programmet. När man därefter läser Tele2 FAQ, så förstår man att man inte är ensam om att ha problem.
Många är tveksamma om vad man skall ha och inte ha på sina hemsidor. Om man bjuder lite på sig själv, så får man ofta något tillbaka. Syftet för min del är att kommunicera om sådant som intresserar mig.
PC länkar:
Dell system Alla svenska IT tidningar
Gateway2000 Microdatorn
Intel
SiliconGraphic PC Magazine